Recept

Recept

Öpf Maltes Receptsamling

Hej och välkomna till vår receptsamling!

Här samlar vi recept på ett flertal av de maträtter vi inmundigat under våra ölprovningstillfällen.

Håll till godo och prova dem gärna där hemma, och kommentera gärna vad ni tyckte... :-)

Behöver vi nämna att en god öl ALLTID passar till dessa maträtter...!

Pappas peppriga kyckling

Recept 2009Posted by Roger Eliasson Sun, October 25, 2009 21:47:20

Följande maträtt intogs vid ölprovningen hemma hos Mats Lindhe 24/10 2009.
Kock denna gång var Roger Eliasson.
Förutom inmunigandet av denna maträtt genomfördes en ölprovning med nya spännande ölsorter och årsmöte med tillhörande val av ny styrelse för kommande period. Roger tackar härmed för sig som kostchef 2008-09 och välkomnar istället Torbjörn Carlsson som ny kostchef 2009-10. Ska bli spännande att se vad Torbjörn kan åstadkomma det kommande året...

Recept - Pappas peppriga kyckling:
(4 pers)

Ingredienser:
- 500 g kycklingfilé
- 150 g champinjoner
- 1 gul lök
- Smör- & rapsolja (tex Arla)
- 2 dl Lätt Crème Fraiche
- 1 tsk hel svart-, vit-, grön- och rosépeppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 100 g sockerärtor

Gör så här:
Strimla kycklingfiléerna och skär svampen i klyftor.
Skala och hacka löken.
Stek kycklingen i smör- & rapsolja i en stekpanna.
Tillsätt svamp och lök, salta.
Stöt papparn i en mortel.
Rör ner crème fraiche, peppar, vitlök och sockerärtor i pannan.
Låt koka någon minut.

Servera med pasta eller ris (Roger valde ris på mötet), en god blandsallad och ungsvarmt bröd.

En mustig ale passar bra till denna maträtt...men även en ljus lager...!

Smaklig måltid!


Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.