Recept

Recept

Öpf Maltes Receptsamling

Hej och välkomna till vår receptsamling!

Här samlar vi recept på ett flertal av de maträtter vi inmundigat under våra ölprovningstillfällen.

Håll till godo och prova dem gärna där hemma, och kommentera gärna vad ni tyckte... :-)

Behöver vi nämna att en god öl ALLTID passar till dessa maträtter...!

Pappas peppriga kyckling

Recept 2009Posted by Roger Eliasson Sun, October 25, 2009 21:47:20

Följande maträtt intogs vid ölprovningen hemma hos Mats Lindhe 24/10 2009.
Kock denna gång var Roger Eliasson.
Förutom inmunigandet av denna maträtt genomfördes en ölprovning med nya spännande ölsorter och årsmöte med tillhörande val av ny styrelse för kommande period. Roger tackar härmed för sig som kostchef 2008-09 och välkomnar istället Torbjörn Carlsson som ny kostchef 2009-10. Ska bli spännande att se vad Torbjörn kan åstadkomma det kommande året...

Recept - Pappas peppriga kyckling:
(4 pers)

Ingredienser:
- 500 g kycklingfilé
- 150 g champinjoner
- 1 gul lök
- Smör- & rapsolja (tex Arla)
- 2 dl Lätt Crème Fraiche
- 1 tsk hel svart-, vit-, grön- och rosépeppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 100 g sockerärtor

Gör så här:
Strimla kycklingfiléerna och skär svampen i klyftor.
Skala och hacka löken.
Stek kycklingen i smör- & rapsolja i en stekpanna.
Tillsätt svamp och lök, salta.
Stöt papparn i en mortel.
Rör ner crème fraiche, peppar, vitlök och sockerärtor i pannan.
Låt koka någon minut.

Servera med pasta eller ris (Roger valde ris på mötet), en god blandsallad och ungsvarmt bröd.

En mustig ale passar bra till denna maträtt...men även en ljus lager...!

Smaklig måltid!

Enchilladas a'la Junivägen

Recept 2009Posted by Roger Eliasson Wed, July 22, 2009 15:19:13

Följande maträtt intogs vid ölprovningen hemma hos Mats Nygård 25/4 2009.
Kock denna gång var Roger Eliasson.
Vädret var soligt och fint och vi kunde tom sitta ute på altanen och äta.
Till efterrätt serverades kaffe och kladdkaka med grädde.

Recept - Enchilladas a'la Junivägen:
(4 pers)

Tortillabröd fylls med tacokryddad köttfärs...

Köttfärssås:
- ½ kg Köttfärs
- tacokryddor (1 påse)
- (vatten)
- 1 burk krossade tomater
- lök (hackad)

Fyll tortillabröden med färsen och rulla ihop. Lägg i ugnsfast form, tätt packade.

Gör en sås på:
- 3 dl buljong
- 2 dl creme fraiche
- någon tsk sambal oelek

Rör ihop och häll över tortillacrepsen.
Toppa med riven ost och gratinera i 175 grader tills osten smält och fått fin färg.

Servera en grönsallad till och gärna lite bröd vid sidan om.

En traditionell ljus lager rekommenderas till denna maträtt...!

Ät och njut!